Noutăţi

20 ianuarie 2022

Moldelectrica lansează sistemul informațional “Piața angro a energiei electrice”

În cadrul lansării noului model de Piață angro a energiei electrice și asigurării unei perioade de testare, Î.S. “Moldelectrica” preconizează câteva ședințe de lucru pentru prezentarea Sistemului informațional privind implementarea Regulilor pieței a energiei electrice și alte discuții tehnice pe subiectul dat.

Planul preventiv:

  • pe data de 26.01.2022 – partea introductivă și compartimentul “Piața Contractelor Bilaterale”;
  • pe data de 28.01.2022 –    compartimentul “Responsabilitatea echilibrării”;
  • luna februarie –    compartimentul “Prestarea serviciilor de echilibrare”; sesiuni de propuneri, întrebări și răspunsuri.


Ținând cont, că până la momentul actual nu toți participanții potențiali la piață au finalizat procesul de înregistrare în calitate de PRE (devenind astfel participanți la piața), atragem atenția despre necesitatea finalizării acestei proceduri până la intrarea în vigoare a noii piețe. Pentru participanții, care nu vor reuși să finalizeze procesul de înregistrare, accesul la sistemul informațional va fi sistat. Informația detaliată este plasată pe pagina electronică a Î.S. “Moldelectrica” în compartimentul Înregistrare PRE.

Toți participanți la piața angro a energiei electrice sunt îndemnați să se includă în procesul de testare, care va trece în luna februarie, pentru identificarea lacunelor tehnice, formarea experienței și deprinderilor practice de utilizare a Sistemului dat în cadrul implementării modelului nou de piață. Ghidul utilizatorului este plasat pe pagina electronică al Î.S. “Moldelectrica” în compartimentul Sistem informațional “Piața angro a energiei electrice”.

Ultima modificare: 04.03.2024