Noutăţi

22 noiembrie 2022

Angajații Î.S. Moldelectrica au participat la cursul de instruire pe tema egalitații de gen, diversitatea și incluziunea la locul de muncă.

În cadrul inițiativei Engendering Industries, USAID, prin intermediul Proiectului Securitatea Energetică a Moldovei (MESA), împreună cu Moldelectrica, Premier Energy și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), contribuie la elaborarea inițiativelor care au scopul de a extinde posibilitățile de angajare a femeilor în sectorul energetic.

În acest sens, nouă angajați din cadrul Moldelectrica, Premier Energy și ANRE au participat la cursul de instruire Workforce Gender Equality Accelerated Program, organizat în Viena, Austria, unde au dezvoltat abilitățile și au obținut instrumentele necesare pentru promovarea egalității de gen în industriile în care domină prezența bărbaților.

În cadrul cursului, participanții au beneficiat de instruiri personalizate cu privire la modificările necesare în gestionare, înțelegerea decalajelor și prejudecăților și organizarea acțiunilor de comunicare, recrutare, mentorat, leadership și dezvoltare personală pentru a ajuta femeile din Moldova să profite de oportunitățile oferite de sectorul energetic și să aibă acces la locuri de muncă mai bune și venituri mai înalte.

Lansată în 2015, inițiativa USAID Engendering Industries este implementată în 27 de țări cu scopul de a promova egalitatea de gen în sectorul energetic și de aprovizionare cu apă.

Ultima modificare: 04.06.2024